Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών 2023 

Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του 2023 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών 2023 του Sektor30 δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εργαστούν στα εξοπλισμένα εργαστήρια του Sektor30 με στόχο την εικαστική έρευνα και την παραγωγή νέου έργου στους τομείς της χαρακτικής/τυπογραφίας και γλυπτικής/κεραμικής. Οι επιτυχόντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ή περισσότερα εργαστήρια για την ολοκλήρωση του έργου τους έχοντας απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου καθως και ιδιωτικό χώρο εργασίας στο εργαστήριο της επιλογής τους. 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 μήνες και η παρουσία των καλλιτεχνών στο εργαστήριο είναι απαραίτητη προυπόθεση. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα πρέπει να μπορούν να εργαστούν ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας τις υποδομές που χρειάζονται και να έχουν τις βασικές τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για να υλοποιήσουν το έργο τους. Παρέχεται τεχνική υποστήριξη και βοήθεια κατά την διάρκεια την έρευνας, καθώς επίσης και η δυνατότητα να εντάξουν σε αυτό τεχνικές τις οποίες δεν γνωρίζουν και τις οποίες θα χρειαστεί να μάθουν δηλώνοντας το στην αίτηση τους. 

Με αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας του Sektor προσπαθούμε να φέρουμε την εργαστηριακή πρακτική στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μας ενδιαφέρει ο χρόνος αυτός να χρησιμοποιηθεί περισσότερο σαν χρόνος έρευνας και πειραματισμού, χωρίς απαραίτητη προυπόθεση την παραγωγή και ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού έργου.