Χαρακτική: Κολλαγραφία

3 τρίωρα μαθήματα // Έναρξη:
Πέμπτη 16 Ιουνίου, 2022. 18:00-21.00 μ.μ.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δημιουργήσουμε ανάγλυφες επιφάνειες από διάφορα υλικά και με ποικίλες μεθόδους, με σκοπό να τυπώσουμε υψιτυπικά αλλά και βαθυτυπικά. Θα φτιάξουμε χαρακτικά έργα με πολλές υφές, ματιέρες και χρωματισμούς. Θα δούμε το τύπωμα στην χαλκογραφική πρέσα και στο χέρι, και θα εξοικειωθούμε με κάποιες από τις μικτές μεθόδους της χαρακτικής τέχνης. Στα μαθήματα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την γλώσσα της χαρακτικής χωρίς τόσο να «χαραζουν» σε σκληρές επιφάνειες, όσο να δημιουργούν τις μήτρες της χαρακτικής από υλικά όπως χαρτόνι, στόκος, σμιρίγδι, κλωστές, και πολλά άλλα. Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με τους τρόπους εκτύπωσης πολλαπλών επιφανειών αφού θα χρησιμοποιηθεί εκτός από το κόλλαγκραφ και η πλαστική διαφάνεια συνδυαστικά.

Είναι καλό αν στο πρώτο μάθημα ο κάθε συμμετέχοντας φέρει μαζί του κάποιες εικόνες που του αρέσουν ή ένα πρόχειρο σχέδιο.

Διάρκεια:
3 τρίωρα μαθήματα

Ημερομηνίες:
Πέμπτη 16 – 23 – 30 Ιουνίου, 2022.

Τοποθεσία:
Εργαστήριο Χαρακτικής Sektor30
Μανδροκλέους 23, 11745
Αθήνα

Κόστος:
– 140€ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και τα εργαλεία.)

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

//////////////////ENGLISH

PRINTMAKING WORKSHOP – Collagraph 

About the seminar

This Sektor30’s Collagraph printing workshop is ideal for beginners or people with little experience. The workshop is available in english, if you are interested please contact us for details

Comments are closed