Κεραμική: Κατασκευάζοντας και υαλώνοντας μεγάλες φόρμες

Έναρξη: Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 2021, 10:00-16:00

Περιγραφή: Σε αυτό το σεμινάριο με μέγιστο αριθμό 6 συμμετεχόντων θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική coiling (μακαρόνι) για να χτίσουμε τις φόρμες μας από πηλό stoneware με σαμοτ. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε συνταγές για γυαλώματα και θα μάθουμε να αναμειγνύουμε και να εφαρμόζουμε τα υαλώματα σε δείγματα. Με στόχο κάθε συμμετέχων να φτιάξει μέχρι 3 γυαλώματα, σαν ομάδα θα έχουμε 18 συνταγές με τις οποίες μπορούμε να πειραματιστούμε. Στο τέλος, αφού εξετάσουμε τα δείγματά μας, θα αποφασίσουμε το γυάλωμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στη φόρμα μας και θα την γυαλώσουμε. Το εργαστήριο θα παρουσιάσει η κεραμέας Μελίνα Ξενάκη. 

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/z7vfNTbKkNZMJpRc8

Διάρκεια: 20 ώρες

Αναλυτικά:
Σάββατο & Κυριακή από 5 ώρες χτίσιμο φόρμας
Κυριακή 4 ώρες -πως διαλέγουμε, αναμειγνύουμε και εφαρμόζουμε γυάλωματα
Κυριακή 4 ώρες-ανάμειξη τελικών γυαλωμάτων & γυάλωμα τελικής φόρμας 

Άλλες πληροφορίες για συμμετέχοντες: Θα χρειαστούμε 1:1 σχέδια για τις φόρμες που θέλουμε να χτίσουμε, όπως και κάποιες εικόνες ή σχέδια για την επιπρόσθετη διακόσμηση αν κάποιος/α επιθυμεί.

Ώρα & Ημερομηνίες: 
16-17 Οκτ 10.00-16.00
24 Οκτ 10.00-14.00
7 Νοε. 10.00-14.00

Τοποθεσία: Σέκτορ30

Κόστος:
– 200€ ευρώ για μη μέλη
– 170€ (Έκπτωση 15% για τα μέλη του εργαστηρίου) Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και τα εργαλεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικό: Η Μελίνα Ξενάκη είναι κεραμέας και ζει στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Σπούδασε Κεραμική & Γυαλί στο University for the Creative Arts του Farnham, όπου αποφοίτησε με διακρίσεις πριν μετακομίσει στο Λονδίνο και ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art. Καταρτισμένη στη δημιουργία άρτιων τεχνικά έργων στα πρότυπα των κεραμικών εργαστηρίων της Αγγλίας, η δημιουργός αντλεί έμπνευση από την πλούσια Ελληνική κληρονομιά της. Στοχεύει στη δημιουργία ξεχωριστών έργων που θα αντικατοπτρίζουν την αγάπη της για τον απλό αυθεντικό τρόπο με τον οποίο αρχαία ευρήματα από τη Μεσόγειο κοσμούνται με σχέδια, ζώα και φυτά. Έχει συνεργαστεί με δύο μεγάλα αρχιτεκτονική γραφεία, το OOAK architects και το Kokosalaki Architecture, για τη δημιουργία μοναδικών κεραμικών installations, ενώ έχει δημιουργήσει αποκλειστικές συλλογές για τα Πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη. 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο workshops@sektor30.org.

 

Comments are closed